Τούρτα βερίκοκο, στραγγίζουμε πρώτα την κομπόστα βερίκοκο. Σε μισό ποτήρι από το σιρόπι  διαλύουμε 1 φακελάκι ζελέ. Ψιλοκόβουμε την κομπόστα κι...

Τούρτα βερίκοκο, στραγγίζουμε πρώτα την κομπόστα βερίκοκο. Σε μισό ποτήρι από το σιρόπι  διαλύουμε 1 φακελάκι ζελέ. Ψιλοκόβουμε την κομπόστα κι ανακατεύουμε με το ζελέ. Στρώνουμε σε μια φόρμα τα σαβουαγιάρ και τα αλείφουμε με το σιρόπι από την κομπόστα. Χτυπάμε την έτοιμη σαντιγί , στο μίξερ, χτυπάμε τις 2 κρέμες στιγμής με το γάλα . Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε την κομπόστα και γύρω γύρω γαρνίρουμε με τη σαντιγί. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο. Δειτε την συνταγη αναλυτικά …..

  • προετοιμασία 20 λεπτά
181

Για την τούρτα βερίκοκο

  • 1-1½ συσκ. σαβαγιάρ
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 800 γρ. γάλα
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι ζελέ βερίκοκο
  • 1 κομπόστα βερίκοκο
  • 1 φάκελο έτοιμη σαντιγί σε σκόνη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

    Για την τούρτα βερίκοκο

    Στραγγίζουμε πρώτα την κομπόστα βερίκοκο.

    Σε μισό ποτήρι από το σιρόπι (100 γραμ.) διαλύουμε 1 φακελάκι ζελέ.

    Ψιλοκόβουμε την κομπόστα κι ανακατεύουμε με το ζελέ για την τούρτα βερίκοκο.

    Στρώνουμε σε μια φόρμα τα σαβαγιάρ και τα αλείφουμε με το σιρόπι από την κομπόστα.

    Χτυπάμε την έτοιμη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, βγάζουμε από το μίξερ, χτυπάμε τις 2 κρέμες στιγμής με 400 γραμ. γάλα ή ετοιμάζουμε ανάλογη ποσότητα κρέμας ζαχαχροπλαστικής.

    Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε.

    Από πάνω βάζουμε την κομπόστα και γύρω-γύρω γαρνίρουμε με τη σαντιγί.

    Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

    Τη συνταγή μας παραχώρησε ευγενικά η κα Άννα Καντζού.

    Δείτε και τη συνταγή με όλα τα μυστικά για τέλεια σπιτική κρέμα σαντιγί εδώ.

    Αν σας άρεσε η τούρτα βερίκοκο, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Πώς προτιμάτε να τρώτε το βερίκοκο;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται