• προετοιμασία 20 λεπτά
183
  • 1-1½ συσκ. σαβαγιάρ
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 800 γρ. γάλα
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι ζελέ βερίκοκο
  • 1 κομπόστα βερίκοκο
  • 1 φάκελο έτοιμη σαντιγί σε σκόνη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Στραγγίζουμε πρώτα την κομπόστα βερίκοκο.

    Σε μισό ποτήρι από το σιρόπι (100 γραμ.) διαλύουμε 1 φακελάκι ζελέ.

    Ψιλοκόβουμε την κομπόστα κι ανακατεύουμε με το ζελέ.

    Στρώνουμε σε μια φόρμα τα σαβαγιάρ και τα αλείφουμε με το σιρόπι από την κομπόστα.

    Χτυπάμε την έτοιμη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, βγάζουμε από το μίξερ, χτυπάμε τις 2 κρέμες στιγμής με 400 γραμ. γάλα ή ετοιμάζουμε ανάλογη ποσότητα κρέμας ζαχαχροπλαστικής.

    Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε.

    Από πάνω βάζουμε την κομπόστα και γύρω-γύρω γαρνίρουμε με τη σαντιγί.

    Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

    Τη συνταγή μας παραχώρησε ευγενικά η κα Άννα Καντζού.

     

    Αν σας άρεσε, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω .

    Πώς προτιμάτε να τρώτε το βερίκοκο;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται