Τούρτα σοκοµπανάνα µε τραγανή μαρέγκα

Υλικά

Για τη μαρέγκα κακάο

  • 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κακάο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. λικέρ μπανάνα ή άλλο λικέρ

Για την κρέμα μπανάνας

  • 200 γρ. μπανάνες
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Για τη μαρέγκα

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.

Τότε βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει και να σφίξει η μαρέγκα.

Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και την άχνη και με σπάτουλα απαλά ενσωματώνουμε τα υλικά στο μείγμα.

Σε λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα.

Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ ή με ένα κουτάλι δίνουμε σχήμα δίσκου με διάμετρο 20 εκ. (φτιάχνουμε 2 δίσκους μαρέγκας).

Ψήνουμε στο φούρνο τη μαρέγκα στους 100οC για περίπου 1 ώρα, έως ότου στεγνώσει καλά.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολάτα

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Την αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά.

Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός σε παχύρρευστη μορφή.

Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στην κρύα (θερμοκρασία δωματίου) πλέον σοκολάτα και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το λικέρ και την υπόλοιπη κρέμα.

Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα.

Διαφήμιση

Για την κρέμα μπανάνα

Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολάκι και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.

Αφήνουμε 2΄-3΄ να φουσκώσει.

Τη βάζουμε πάνω σε μπρίκι με νερό που βράζει και την αφήνουμε 1΄-2΄ να λιώσει.

Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μίξερ, προσθέτουμε χυμό και ζάχαρη.

Ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας τη ζελατίνα.

Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μείγμα μπανάνας.

Ανακατεύουμε με σύρμα.

Διαφήμιση

Συναρμολόγηση της τούρτας

Χρησιμοποιούμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. για να στήσουμε την τούρτα.

Βάζουμε τον ένα δίσκο στην φόρμα σαν βάση.

Ρίχνουμε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο μαρέγκας.

Καλύπτουμε με μία στρώση κρέμα μπανάνας.

Παγώνουμε την τούρτα για 5 ώρες, να σφίξει.

Αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου την τούρτα και σερβίρουμε.

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω:

https://www.argiro.gr/recipe/tourta-sokobanana-me-tragani-maregka/