Πυκνό, σοκολατένιο παντεσπάνι. Θα σας θυμίσει σουφλέ σοκολάτας. Είναι ένα γλυκό για γιορτή ή για επίσημο κάλεσμα.

Πυκνό, σοκολατένιο παντεσπάνι. Θα σας θυμίσει σουφλέ σοκολάτας. Είναι ένα γλυκό για γιορτή ή για επίσημο κάλεσμα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
85

Για την τούρτα σοκολάτας

  • 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκοι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 3 ασπράδια
  • 80 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φάκελος Garni Βανίλια
  • 200 ml γάλα
  • 250 γρ. φράουλες

Για την επικάλυψη

  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. κονιάκ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα σε νιφάδες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τούρτα σοκολάτας

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα, για 5 με 6 λεπτά

    Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζουν απαλές κορυφές.

    Λίγη λίγη ρίχνουμε τη ζάχαρη.

    Ρίχνουμε 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας και απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε.

    Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα, καθώς και το κοσκινισμένο αλεύρι.

    Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα.

    Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 26 εκ. ψήνουμε το παντεσπάνι σοκολάτας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 140οC για 1 ώρα και 20 λεπτά.

    Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως.

    Το βγάζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

    Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο δίσκους.

    Ξύνουμε ελαφρά λίγα ψίχουλα γύρω από το παντεσπάνι και τα κρατάμε για γαρνίρισμα.

    Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά με το κονιάκ, να αραιώσει.

    Την αφήνουμε να κρυώσει.

    Για την επικάλυψη

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάει να πάρει βράση τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, αφήνουμε 1 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το μέλι και το κονιάκ.

    Ανακατεύουμε το μείγμα, να γυαλίσει.

    Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα.

    Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με τη μαρμελάδα.

    Χτυπάμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.

    Κάνουμε μία στρώση τη σαντιγί.

    Σκεπάζουμε με μία στρώση φράουλες.

    Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.

    Περιχύνουμε με τη χλιαρή επικάλυψη.

    Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα παντεσπανιού.

    Παγώνουμε 1 ώρα και σερβίρουμε.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται