Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε αυτή τη γρήγορη τούρτα σοκολάτα, τρίβοντας πρώτα τη σοκολάτα για να λιώσει ευκολότερα.
 - Βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια σε μπολ για μπεν μαρί.
 - Προσθέτουμε το μέλι και ρίχνουμε τα 150 γραμ. κρέμα (από τα συνολικά 550 γραμ.).
 - Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά να λιώσουν τα υλικά.
 - Αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει.
 - Ντύνουμε με μεμβράνη φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. με αποσπώμενα πλαϊνά.
 - Βάζουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τον καφέ και την κανέλα και χτυπάμε για λίγα λεπτά σε παχύρρευστη μορφή.
 - Περιχύνουμε με τη σοκολάτα την παχύρρευστη κρέμα και με απαλές κινήσεις, σχηματίζοντας οχτάρια, ενώνουμε τα δυο μίγματα με σπάτουλα σιλικόνης.
 - Η τελική υφή πρέπει να είναι απαλή και μεταξένια, με όμοιο χρώμα παντού, σαν σατινένια κρέμα, σαν μους.
 - Ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας μέσα στην έτοιμη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε χωρίς να μετακινήσουμε το σκεύος, μέχρι να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες.
 - Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα.
 - Αφαιρούμε το δαχτυλίδι και τη βάση της τούρτας και τραβάμε με προσοχή τη μεμβράνη.
 - Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα, φρούτα δάσους και πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.
 - Εναλλακτικά φτιάχνουμε καραμέλα και καραμελώνουμε φουντούκια σε δάκρυ και γαρνίρουμε την τούρτα.
 









