Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ.
- Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα στην φόρμα (στη βάση μόνο).
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα με μίξερ χειρός έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές για 5΄.
- Προσθέτουμε βροχηδόν την μισή από τη συνολική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄δυνατά να γυαλίσει η μαρέγκα.
- Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη για 4′-5 ΄να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ, και την βανίλια.
- Ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων 2-3 κ.σ. μαρέγκα και με κουτάλι και κοφτές κινήσεις την ανακατεύουμε να αραιώσει και να μαλακώσει λίγο το μείγμα.
- Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα να ενσωματωθεί, να μην φαίνονται άσπρα κομματάκια.
- Αδειάζουμε στην φόρμα.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αέρα για περίπου 25΄.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5′-10΄.
- Ξεφορμάρουμε με προσοχή γιατί το κέντρο είναι μαλακό και αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε σχάρα.
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι στα 2 το παντεσπάνι.
- Γεμίζουμε με τη μισή σοκολατένια σαντιγί, και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
- Καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί.
- Γαρνίρουμε με καρούλια σοκολάτας.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε παχύρρευστη μορφή, να κάνει απαλές κορυφές.
- Προσθέτουμε την λιωμένη κρύα σοκολάτα και απλά με σπάτουλα διπλώνουμε.