"
  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 160 γραμ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα κακάο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 6 αβγά χωρισμένα μεγάλα και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • Για την επικάλυψη
  • 120 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη και κρύα (όχι ζεστή)
  • 300ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα
  • λίγο βούτυρο για την φόρμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τούρτα chocoholic

    Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ.

    Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα στην φόρμα (στη βάση μόνο).

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.

    Αφήνουμε στην άκρη.

    Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα με μίξερ χειρός έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές για 5΄.

    Προσθέτουμε βροχηδόν την μισή από τη συνολική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄δυνατά να γυαλίσει η μαρέγκα.

    Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη για 4′-5 ΄να ασπρίσουν.

    Προσθέτουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ, και την βανίλια.

    Ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων 2-3 κ.σ. μαρέγκα και με κουτάλι και κοφτές κινήσεις την ανακατεύουμε να αραιώσει και να μαλακώσει λίγο το μείγμα.

    Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα να ενσωματωθεί, να μην φαίνονται άσπρα κομματάκια.

    Αδειάζουμε στην φόρμα.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αέρα για περίπου 25΄.

    Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5′-10΄.

    Ξεφορμάρουμε με προσοχή γιατί το κέντρο είναι μαλακό και αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε σχάρα.

    Κόβουμε με ένα μαχαίρι στα 2 το παντεσπάνι.

    Γεμίζουμε με τη μισή σοκολατένια σαντιγί, και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.

    Καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί.

    Γαρνίρουμε με καρούλια σοκολάτας.

    Για την επικάλυψη

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε παχύρρευστη μορφή, να κάνει απαλές κορυφές.

    Προσθέτουμε την λιωμένη κρύα σοκολάτα και απλά με σπάτουλα διπλώνουμε.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×