• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 500 γραμ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
  • 1 φλ. γεμάτο χλιαρό νερό
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 φλ. ταχίνι με κακάο
  • 1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα λαλάγγια

    Για τα τραγανά λαλάγκια Μάνης,

    • Βάζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι και διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
    • Το ρίχνουμε στο αλεύρι.
    • Προσαρμόζουμε στο μίξερ το γάντζο ζύμης και ζυμώνουμε καλά για 10΄-15΄ να γίνει λεία και απαλή η ζύμη.
    • Τη βάζουμε σε μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
    • Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι.
    • Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη στον πάγκο. Χωρίζουμε σε μπαλίτσες, σε μέγεθος καρυδιού.
    • Πλάθουμε κορδόνι με τα χέρια, λεπτό και μακρύ.
    • Τηγανίζουμε τα κορδόνια λίγα λίγα να ροδίσουν.
    • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    • Ανακατεύουμε ταχίνι με κακάο και μέλι για το σερβίρισμα.
    • Τα πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη, όπως είναι ζεστά και τα σερβίρουμε με ντιπ ταχίνι και μέλι.
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×