Για τα λαλάγγια
Για τα τραγανά λαλάγκια Μάνης,
- Βάζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι και διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
- Το ρίχνουμε στο αλεύρι.
- Προσαρμόζουμε στο μίξερ το γάντζο ζύμης και ζυμώνουμε καλά για 10΄-15΄ να γίνει λεία και απαλή η ζύμη.
- Τη βάζουμε σε μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι.
- Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη στον πάγκο. Χωρίζουμε σε μπαλίτσες, σε μέγεθος καρυδιού.
- Πλάθουμε κορδόνι με τα χέρια, λεπτό και μακρύ.
- Τηγανίζουμε τα κορδόνια λίγα λίγα να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ανακατεύουμε ταχίνι με κακάο και μέλι για το σερβίρισμα.
- Τα πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη, όπως είναι ζεστά και τα σερβίρουμε με ντιπ ταχίνι και μέλι.