Εκτέλεση
Για τα τραγανά λαλάγκια Μάνης, βάζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι και διαλύουμε το αλάτι στο νερό. Το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσαρμόζουμε στο μίξερ το γάντζο ζύμης και ζυμώνουμε καλά για 10΄-15΄ να γίνει λεία και απαλή η ζύμη. Τη βάζουμε σε μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι. Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη στον πάγκο. Χωρίζουμε σε μπαλίτσες, σε μέγεθος καρυδιού. Πλάθουμε κορδόνι με τα χέρια, λεπτό και μακρύ. Τηγανίζουμε τα κορδόνια λίγα λίγα να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ανακατεύουμε ταχίνι με κακάο και μέλι για το σερβίρισμα.
Τα πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη, όπως είναι ζεστά και τα σερβίρουμε με ντιπ ταχίνι και μέλι.