Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΙΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΙΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ
- Με τα δάχτυλα τεντώνοντας ή με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο ή σε μακρόστενο σχήμα.
- Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο τη λαμαρίνα.
- Απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3 λεπτά να ροδίσει.
- Γυρίζουμε τη βάση της ζύμης από την άλλη πλευρά και ψήνουμε στο γκριλ για επιπλέον 3 λεπτά να ροδίσει.
- Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα μυρωδικά και τρίβουμε πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και με κουτάλι το μοιράζουμε στην πίτσα.
- Τέλος πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας.
- Ξαναβάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά 3 με 4 λεπτά περίπου.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να μελώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι.
- Αφήνουμε 2 λεπτά στη φωτιά να πιει το μείγμα τα υγρά του.
- Όταν ψηθεί η πίτσα και λιώσουν τα τυριά γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.