Για το τραγανό ρολό
Γι’ αυτό το γλυκό με φρούτα, διαλέγουμε φρούτα ώριμα και σφιχτά.
Τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε καρέ.
Τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και τη σταφίδα.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Αν έχει πολλά υγρά το μείγμα, πασπαλίζουμε επιπλέον φρυγανιά.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας, τα βουτυρώνουμε ένα ένα καλά και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
Τα κόβουμε στη μέση (θα φτιάξουμε δύο ρολά).
Ισομοιράζουμε τη γέμιση φρούτων (προσοχή να μην έχει υγρά) και κλείνουμε τα δύο ρολά σε μεγάλη φλογέρα.
Βουτυρώνουμε τις ενώσεις.
Τα ακουμπάμε, με την ένωση προς τα κάτω, σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25΄, να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε με παγωτό ή γιαούρτι και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.