• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
4
  • 2 ροδάκινα
  • 2 νεκταρίνια
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • 1/2 φλ. φρυγανιά
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • παγωτό ή γιαούρτι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το τραγανό ρολό

    Γι’ αυτό το γλυκό με φρούτα, διαλέγουμε φρούτα ώριμα και σφιχτά.

    Τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε καρέ.

    Τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και τη σταφίδα.

    Τα ανακατεύουμε καλά.

    Αν έχει πολλά υγρά το μείγμα, πασπαλίζουμε επιπλέον φρυγανιά.

    Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας, τα βουτυρώνουμε ένα ένα καλά και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.

    Τα κόβουμε στη μέση (θα φτιάξουμε δύο ρολά).

    Ισομοιράζουμε τη γέμιση φρούτων (προσοχή να μην έχει υγρά) και κλείνουμε τα δύο ρολά σε μεγάλη φλογέρα.

    Βουτυρώνουμε τις ενώσεις.

    Τα ακουμπάμε, με την ένωση προς τα κάτω, σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.

    Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25΄, να ροδίσουν.

    Τα σερβίρουμε με παγωτό ή γιαούρτι και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

    Μοναδικό το γλυκό με καλοκαιρινά φρούτα, μοναδική και η παρακάτω συνταγή

    Εσύ ποια άλλη συνταγή με φρούτα του δάσους θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται