Μία μοναδική συνταγή που γίνεται χρόνο μηδέν. Φτιάξτε τη γιατί είναι μοναδική! Είναι σκέτη απόλαυση και μπορεί να γίνει το βασικό φαγητό της μέρας...

Μία μοναδική συνταγή που γίνεται χρόνο μηδέν. Φτιάξτε τη γιατί είναι μοναδική! Είναι σκέτη απόλαυση και μπορεί να γίνει το βασικό φαγητό της μέρας σας!

Αυτή η τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι γίνεται με λίγα υλικά και είναι πεντανόστιμη. Σε χρόνο μηδέν εξαφανίζεται. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, προτείνουμε αυτήν εδώ την τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Τη συνταγή τη φτιάχνω εδώ και πολύ καιρό, γιατί είναι εύκολη, γρήγορη, πολύ νόστιμη και ξετρελαίνει τα παιδιά. Επιπλέον, βγάζει και αρκετές μερίδες αν θέλετε να σερβίρετε πολλά άτομα. Η γέμιση της είναι πολύ νόστιμη και αν θέλετε να βγει ακόμη πιο αφράτη δοκιμάστε να προσθέσετε baking powder. Η επιτυχία της είναι εγγυημένη. Το μόνο που δεν εγγυόμαστε είναι αν θα σας φτάσει μόνο η μία δόση Ακόμα και οι πλέον ανοργάνωτοι στα της κουζίνας έχουν έστω μία συνταγή που ετοιμάζουν από μνήμης. Γιαγιάδες, μαμάδες, θείες, όλες τους έχουν φροντίσει να συνηθίσουμε μεγαλώνοντας την νοστιμιά της. Είναι το κολατσιό που αρέσει σε όλους, που ποτέ δεν ο βαριέσαι, που σπάνια μπορείς να αντισταθείς σε ένα δεύτερο κομμάτι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
544

Για τη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

  • 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 5 αυγά
  • 1 συσκ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • Φρεκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 1/2 φλ. τρίμμα φρυγανιάς
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή baking powder για πιο αφράτο αποτέλεσμα

    Για τη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

    Χτυπάμε πρώτα τα αυγά σε μία λεκάνη με το σύρμα. 

    Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και το γάλα.

    Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

    Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τη φέτα.

    Τέλος με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το χέρι ή με μια κουτάλα.

    Λαδώνουμε ένα ταψί Νο. 34 ή 36 και το πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά.

    Αδειάζουμε το μείγμα.

    Το ισιώνουμε με κουτάλι.

    Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.

    Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

    Μυστικά

    Αν θέλετε να σας βγει πολύ φουσκωτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή να προσθέσετε 2 κ.γλ baking powder.

    Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι απ΄ την Αργυρώ είναι από τις επιλογές που θα λατρέψουν όλοι όσοι δοκιμάσουν!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται