Τυροκεφτέδες με ανθότυρο

Αυτοί οι τυροκεφτέδες με ανθότυρο είναι τρυφεροί, ελαφροί και γεμάτοι άρωμα χάρη στον φρέσκο δυόσμο. Ιδανικοί για μεζέ ή συνοδευτικό.

Εύκολη
0:30

50 τεμάχια

10 λεπτά

20 λεπτά

τυροκεφτέδεσ

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τον φρέσκο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή με το χέρι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, μία κουταλιά τη φορά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που πλάθεται εύκολα και δεν κολλάει στα χέρια.
  5. Πλάθουμε τους τυροκεφτέδες σε σχήμα στρογγυλό ή πλακέ, ανάλογα με την προτίμησή μας.
  6. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τους κεφτέδες. Τους αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας πινέλο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  8. Σερβίρουμε τους τυροκεφτέδες ζεστούς, συνοδεύοντάς τους με σάλτσα ντομάτας ή ντιπ γιαουρτιού.

Tips

  • Για πιο τραγανούς τυροκεφτέδες (ψητούς, όχι τηγανητούς):

Αλεύρι + λίγη φρυγανιά: Αντικατέστησε ένα μέρος του αλευριού με ψιλοτριμμένη φρυγανιά (π.χ. 2/3 αλεύρι + 1/3 φρυγανιά). Δίνει πιο τραγανή υφή στο ψήσιμο.

Απόρρητο