Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τον φρέσκο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή με το χέρι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, μία κουταλιά τη φορά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που πλάθεται εύκολα και δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τους τυροκεφτέδες σε σχήμα στρογγυλό ή πλακέ, ανάλογα με την προτίμησή μας.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τους κεφτέδες. Τους αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας πινέλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε τους τυροκεφτέδες ζεστούς, συνοδεύοντάς τους με σάλτσα ντομάτας ή ντιπ γιαουρτιού.
Tips
- Για πιο τραγανούς τυροκεφτέδες (ψητούς, όχι τηγανητούς):
Αλεύρι + λίγη φρυγανιά: Αντικατέστησε ένα μέρος του αλευριού με ψιλοτριμμένη φρυγανιά (π.χ. 2/3 αλεύρι + 1/3 φρυγανιά). Δίνει πιο τραγανή υφή στο ψήσιμο.