Vegan λευκή σάλτσα με μανιτάρια και ρύζι

Απολαυστική κρεμώδης vegan λευκή σάλτσα με μανιτάρια για υγιεινή διατροφή. Γρήγορο και απλό χαλαρωτικό γεύμα για τις καθημερινές.

Εύκολη
0:30

4

10 λεπτά

20 λεπτά

λευκη σαλτσα με μανιταρια

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με 1/2 φλιτζ. βραστό νερό ή ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε
    το μπολ και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 10 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα πορτομπέλο.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και, μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε λάδι και τα πορτομπέλο και τα αφήνουμε να σοταριστούν
    για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά χωρίς να τα ανακατεύουμε, για να καψαλιστούν αλλά να μη βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Τα βγάζουμε σε μπολ και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστά.
  5. Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 5 λεπτά ανακατεύοντας να μαλακώσει.
  6. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το κονιάκ.
  7. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ και στεγνώσει το τηγάνι, προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και το νερό όπου μούλιασαν και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά να στεγνώσουν.
  8. Επαναφέρουμε στο τηγάνι τα φρέσκα σοταρισμένα μανιτάρια καθώς και το ζωμό που έχουν βγάλει στο μεταξύ στο πιάτο και τα αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά να στεγνώσουν.
  9. Προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, αλάτι και λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή
    ένταση για λίγα λεπτά, να δέσει η σάλτσα.
  10. Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε τα μανιτάρια με ρύζι μπασμάτι.
Απόρρητο