Vegan μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με vegan για απόλαυση χωρίς τέλος. Φυτικός κιμάς vegan για να μην στερείσαι το μαμαδίστικο φαγητό αλλά να ακολουθείς και τους κανόνες της διατροφικής σου συνήθειας. Ιδανικός για όσους νηστεύουν.
Και μάλιστα η συνταγή αυτή γίνεται όλη σε μια κατσαρόλα χωρίς να λερώνετε περιττά σκεύη.

Εύκολη
0:15

2

10 λεπτά

5 λεπτά

Μακαρονια με κιμα vegan

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ VEGAN ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ VEGAN ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
  2. Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι για 2-3′ να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε περίπου 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του για 1’.
  4. Ρίξτε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1’.
  5. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το καρότο.
  6. Τέλος προσθέστε τον φυτικό κιμά και ανακατέψτε με μια κουτάλα.
  7. Βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το ζεστό νερό.
  8. Προσθέστε τα μπαχαρικά το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8’.
  9. Αφήνουμε τα μπαχαρικά, κανέλα και δαφνόφυλλο να αρωματίσουν την μακαρονάδα για 2-3′ και τα αφαιρούμε.
  10. Ανακατεύουμε τακτικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Σερβίρετε την ζουμερή μακαρονάδα με κιμά σε βαθιά πιάτα και πασπαλίστε με τριμμένο αμύγδαλο.

Tips

  • Αν θέλουμε ακόμα πιο ζουμερή σάλτσα προσθέτουμε λίγο βραστό νερό στο τελείωμα και ανακατεύουμε. Έτσι η σάλτσα μας θα γίνει ακόμα πιο λαχταριστή!
Απόρρητο