Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ VEGAN ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ VEGAN ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι για 2-3′ να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του για 1’.
- Ρίξτε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1’.
- Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το καρότο.
- Τέλος προσθέστε τον φυτικό κιμά και ανακατέψτε με μια κουτάλα.
- Βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το ζεστό νερό.
- Προσθέστε τα μπαχαρικά το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8’.
- Αφήνουμε τα μπαχαρικά, κανέλα και δαφνόφυλλο να αρωματίσουν την μακαρονάδα για 2-3′ και τα αφαιρούμε.
- Ανακατεύουμε τακτικά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
- Σερβίρετε την ζουμερή μακαρονάδα με κιμά σε βαθιά πιάτα και πασπαλίστε με τριμμένο αμύγδαλο.
Tips
- Αν θέλουμε ακόμα πιο ζουμερή σάλτσα προσθέτουμε λίγο βραστό νερό στο τελείωμα και ανακατεύουμε. Έτσι η σάλτσα μας θα γίνει ακόμα πιο λαχταριστή!