Μακαρόνια με κιμά vegan για απόλαυση χωρίς τέλος. Φυτικός κιμάς για να μην στερείσαι το μαμαδίστικο φαγητό αλλά να ακολουθείς και τους κανόνες της...

Μακαρόνια με κιμά vegan για απόλαυση χωρίς τέλος. Φυτικός κιμάς για να μην στερείσαι το μαμαδίστικο φαγητό αλλά να ακολουθείς και τους κανόνες της διατροφικής σου συνήθειας

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
29

Για τα vegan μακαρόνια με κιμά

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 250 γρ. φυτικό κιμά (κατεψυγμένο)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. ντοματάκια κον κασέ
  • 500 γρ. νερό ζεστό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κομμάτι/ια ξύλο κανέλας
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεσμένη αμυγδαλόψυχα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα.

    Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι για 2-3′ να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε περίπου 1 λεπτό.

    Προσθέστε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του για 1’.

    Ρίξτε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1’.

    Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το καρότο.

    Τέλος προσθέστε τον φυτικό κιμά και ανακατέψτε με μια κουτάλα.

    Βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το ζεστό νερό.

    Προσθέστε τα μπαχαρικά το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8’.

    Αφήνουμε τα μπαχαρικά, κανέλα και δαφνόφυλλο να αρωματίσουν την μακαρονάδα για 2-3′ και τα αφαιρούμε.

    Ανακατεύουμε τακτικά.

    Για το σερβίρισμα

    Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.

    Σερβίρετε την ζουμερή μακαρονάδα με κιμά σε βαθιά πιάτα και πασπαλίστε με τριμμένο αμύγδαλο.

    Αν θέλουμε ακόμα πιο ζουμερή σάλτσα προσθέτουμε λίγο βραστό νερό στο τελείωμα και ανακατεύουμε. Έτσι η σάλτσα μας θα γίνει ακόμα πιο λαχταριστή!

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται