Υλικά
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
VEGAN ΠΙΛΑΦΙ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Θα χρησιμοποιήσουμε ψητά ή βρασμένα παντζάρια και κολοκύθα.
- Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανοίξει, για λίγα λεπτά και την στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα λαχανικά σε καρέ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1΄ την σπασμένη σκελίδα σκόρδου. Την αφαιρούμε.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για 3΄.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά, σοτάρουμε για 3΄ και προσθέτουμε την κινόα.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε κι αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στύβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι.
- Πασπαλίζουμε με τα βότανα και το αμύγδαλο.
- Σερβίρουμε το πιλάφι με κινόα ζεστό σαν vegan γεύμα ή κρύο σαν σαλάτα ή συνοδευτικό.
- Για τα λαχανικά
- Πλένουμε τα παντζάρια (μέτρια παντζάρια) και τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο βαλσαμικό ξύδι, προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα και ένα κλαδάκι θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε.
- φραγίζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40΄ στους 200 °C στον αέρα (προθερμασμένος φούρνος).
- Μετά τα ξεφλουδίζουμε και τα χρησιμοποιούμε σε σαλάτες κλπ.
- Για την κολοκύθα
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε σε φέτες και την βάζουμε σε ταψί.
- Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και ψήνουνε για 25΄στους 200 °C.
- Δες εδώ κι άλλες λαχταριστές vegan συνταγές για φαγητά και γλυκά.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ