Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε καλά το χοιρινό με απορροφητικό χαρτί.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα, έπειτα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές για 6–7 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να είναι σχεδόν έτοιμο.
- Προσθέτουμε τα κομμένα πράσα, τα ντοματάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με λίγη, μελωμένη σάλτσα.
Tips
- Όσο πιο αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία μαγειρεύετε το κρέας, τόσο πιο μαλακό θα γίνει.
- Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε καρότο και πατάτες.
- Αν επιλέξετε να μαγειρέψετε το φαγητό στη χύτρα ταχύτητας, αφήστε το κρέας να βράσει για 25 λεπτά, προσθέστε τα λαχανικά και συνεχίστε για ακόμη 15 λεπτά.









