Χοιρινό κρασάτο με πρασοσέλινο

Λαχταριστό χοιρινό με πράσα, μαγειρεμένο αργά για να γίνει τρυφερό και μελωμένο. Η πιο νόστιμη συνταγή για πράσα με χοιρινό στην κατσαρόλα.

Εύκολη
1:25

6 μερίδες

10 λεπτά

1 ώρα και 15 λεπτά

χοιρινο με πρασα - πρασα με χοιρινο στην κατσαρολα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Στεγνώνουμε καλά το χοιρινό με απορροφητικό χαρτί.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα, έπειτα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές για 6–7 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να είναι σχεδόν έτοιμο.
  7. Προσθέτουμε τα κομμένα πράσα, τα ντοματάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε.
  8. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με λίγη, μελωμένη σάλτσα.

Tips

  • Όσο πιο αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία μαγειρεύετε το κρέας, τόσο πιο μαλακό θα γίνει.
  • Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε καρότο και πατάτες.
  • Αν επιλέξετε να μαγειρέψετε το φαγητό στη χύτρα ταχύτητας, αφήστε το κρέας να βράσει για 25 λεπτά, προσθέστε τα λαχανικά και συνεχίστε για ακόμη 15 λεπτά.
Απόρρητο