Χοιρινό κρασάτο με πρασοσέλινο
Στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ’ όλες τις πλευρές για 6 με 7 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι σχεδόν το χοιρινό κρασάτο να είναι έτοιμο.
Τότε, προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.
Όσο πιο σιγά μαγειρεύεις το κρέας και όσο περισσότερη ώρα το αφήνεις να σιγοβράσει, τόσο πιο μαλακό θα γίνει στο τέλος.
Μπορείτε να προσθέσετε μέσα καρότο και πατάτες.
Αν θέλετε να μαγειρέψετε το χοιρινό στη χύτρα, αφήστε για 25 λεπτά το κρέας να μαλακώσει, προσθέστε τα λαχανικά και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά στη χύτρα.
Διαβάστε τα μυστικά μου για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού.