Χωριάτικη τάρτα με ελιά, πιπεριά Φλωρίνης και βασιλικό

Μια τάρτα με αφράτη μπισκοτένια ζύμη με γεύση ελιάς και πλούσια κρέμα τυριών και πιπεριάς Φλωρίνης. Σερβίρεται και κρύα.

Μεσαία
1:00

6

30 λεπτά

30 λεπτά

αλμυρή τάρτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΕΛΙΟΠΙΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Μίξερ χειρός

Σχάρα

Ταρτιέρα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΕΛΙΟΠΙΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 15΄.
    2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ. Κάνουμε λακούβα.
    3. Χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. νερό. Το προσθέτουμε στο αλεύρι, καθώς και τις ελιές.
    4. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια.
    5. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε για 5΄. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
    6. Χρησιμοποιούμε λαδωμένο ταψάκι 22 εκ.
    7. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πλάστη ή τη δουλεύουμε με τα δάχτυλα σαν πλαστελίνη, καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
    8. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια.
    9. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για 20΄.
    10. Τοποθετούμε τις κομμένες πιπεριές σε σχάρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 12΄-15΄ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα.
    11. Αμέσως τις βάζουμε σε σακουλίτσα και αφήνουμε 10΄. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
    12. Βγάζουμε τη φόρμα με το ζυμάρι από το ψυγείο, στρώνουμε επάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε λίγο ρύζι ή λίγα όσπρια σαν βαρίδι. Την ψήνουμε για 10΄. Αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για ακόμη 5΄.
    13. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C.
    14. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει.
    15. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
    16. Τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές, το βασιλικό, τρίβουμε το πιπέρι και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα.
    17. Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για 25΄.
Απόρρητο