Χούμους με παντζάρι

Κρεμώδης χούμους με παντζάρι, λεμόνι και γεύση σκόρδου. Ιδανικό με πατάτες τηγανητές, τσιπς πίτας ως σνακ, σε σάντουιτς ή υγιεινό ορεκτικό. Vegan και χωρίς γλουτένη!

Εύκολη
0:10

10 λεπτά

χουμουσ με παντζαρι

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιούμε βρασμένα πολύ μαλακά ρεβύθια για λείο βελούδινο χούμους και προσαρμόζουμε την ποσότητα του σκόρδου στις γευστικές μας προτιμήσεις.
  2. Ρίχνουμε τα ρεβύθια και τα παντζάρια (σε κομμάτια) στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία βελούδινη κρέμα.
  3. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι ή δίνουμε περισσότερη ένταση με κύμινο.
  4. Προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να βοηθήσουμε το χούμους να γίνει πιο λείο και με απαλή υφή.
  5. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
  6. Το σερβίρουμε με τραγανά τσιπς πίτας ή στικς λαχανικών.

Tips

  • Στα μαγειρέματα με όσπρια, το πρώτο που πρέπει να προσέχουμε είναι η καλή ποιότητα της πρώτης ύλης. Τα όσπρια, όταν είναι φετινής σοδειάς, βράζουν εύκολα και είναι πολύ πιο νόστιμα.
Απόρρητο