Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος , από 45 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Την βγάζουμε στον πάγκο και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο παραλληλόγραμμο 40×50 εκ.
- Σε μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
- Αλείφουμε το φύλλο με μαλακό βούτυρο και πασπαλίζουμε την κανελοζάχαρη σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας ένα εκ. κενό περιμετρικά.
- Τυλίγουμε σε ρολό.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες.
- Βουτυρώνουμε συγκολλητικό ταψί ή μεγάλο πυρίμαχο σκεύος 22×33 εκ.
- Αραδιάζουμε τις φέτες με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η κομμένη πλευρά να ακουμπάει στο ταψί.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι.
- Βάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στα ζεστά ψωμάκια για να λιώσει ομοιόμορφα σαν γλάσο.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ