• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
19

Για τις χυλοπίτες

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Λίγο μαγειρεμένο κοτόπουλο ή άλλο κρέας
  • 3 φλ. μισοβρασμένες χυλοπίτες
  • 1 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τις χυλοπίτες με μανιτάρια και ροκφόρ, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

    Ρίχνουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Έπειτα προσθέτουμε το ροκφόρ τις μισοβρασμένες χυλοπίτες και το ζωμό.

    Αλατίζουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρεμώσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Αν αγαπάτε τις χυλοπίτες, πρέπει σίγουρα να φτιάξεις και την παρακάτω συνταγή:

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται