• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις χυλοπίτες με μανιτάρια και ροκφόρ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Λίγο μαγειρεμένο κοτόπουλο ή άλλο κρέας
  • 3 φλ. μισοβρασμένες χυλοπίτες
  • 1 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χυλοπίτες με μανιτάρια-ροκφόρ

    Για τις χυλοπίτες με μανιτάρια και ροκφόρ, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

    Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι.

    Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ροκφόρ στις μισοβρασμένες χυλοπίτες και το ζωμό.

    Αλατίζουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρεμώσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×