Χυλοπίτες με μανιτάρια και ροκφόρ

Υλικά

Για τις χυλοπίτες με μανιτάρια και ροκφόρ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Λίγο μαγειρεμένο κοτόπουλο ή άλλο κρέας
  • 3 φλ. μισοβρασμένες χυλοπίτες
  • 1 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τις χυλοπίτες με μανιτάρια

Για τις χυλοπίτες με μανιτάρια και ροκφόρ, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ροκφόρ στις μισοβρασμένες χυλοπίτες και το ζωμό.

Αλατίζουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρεμώσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Αν αγαπάτε τις χυλοπίτες, πρέπει σίγουρα να φτιάξεις και την παρακάτω συνταγή:

κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο
https://www.argiro.gr/recipe/xulopites-me-manitaria-kai-rokfor/