Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- θα χρησιμοποιήσουμε ένα απλωτό καλάθι (κοφίνι) ή ένα μεγάλο σουρωτήρι, όπου θα τοποθετήσουμε λίγες λίγες και σε στρώσεις τις μαύρες ελιές, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με χοντρό αλάτι, θρούμπι και ρίγανη.
- Βάζουμε κάτω από το καλάθι ή το σουρωτήρι μία λεκάνη για να στάζουν τα υγρά και τοποθετούμε το καλάθι σε δροσερό μέρος. Δύο φορές την ημέρα κουνάμε τις ελιές μαύρες σταφιδάτες, ώστε να έρχονται οι πάνω, κάτω.
- Σε 10 μέρες θα έχουν ζαρώσει.
- Χαράζουμε μία ελιά και, αν δούμε ότι έχει σκουρύνει η σάρκα της, καταλαβαίνουμε ότι είναι όλες έτοιμες.
- Τότε τις απλώνουμε σε ένα τσουβάλι ή σε πανί και τις αφήνουμε μία μέρα, να στεγνώσουν καλά.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να τις κάνουμε και φουρνιστές. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά προκειμένου να στεγνώσουν τελείως. Ύστερα τις αποθηκεύουμε σε σακουλάκια και τις βάζουμε στην κατάψυξη ή σε γυάλες.
- Εάν σας αρέσει να φτιάχνετε μόνες σας ελιές, δείτε πως να φτιάξετε και τις ελιές τσακιστές.