Συνταγή για ζύμη πίτσας με γιαούρτι

Ανακάλυψε την πιο εύκολη και γρήγορη ζύμη πίτσας με γιαούρτι. Πρόσθεσε τα υλικά που αγαπάς και απόλαυσε σπιτική πίτσα κάθε στιγμή!

Εύκολη
0:25

8 μερίδες

15 λεπτά

10 λεπτά

ζυμη πιτσασ με γιαουρτι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Μίξερ χειρός

Ταψί

Ταψί

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπασμένο σκόρδο για 1 λεπτό. Το αφαιρούμε.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η περιττή υγρασία, να δέσει καλά και να πυκνώσει η σάλτσα.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το κουτάλι το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ρίγανη.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να βραχεί το αλεύρι.
  5. Μόλις σχηματιστεί ζύμη, την αδειάζουμε στον πάγκο και τη δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει λεία και εύπλαστη.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα, και βάζουμε μέσα ένα ρηχό μακρόστενο ταψάκι, να κάψει.
  7. Ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη τη ζύμη σε λεπτό μακρόστενο φύλλο.
  8. Το απλώνουμε στο καυτό ταψί και το ψήνουμε για 4-5 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
  9. Αναποδογυρίζουμε στη συνέχεια τη μισοψημένη ζύμη στο ταψί.
  10. Απλώνουμε στην επιφάνειά της την πηχτή σάλτσα ντομάτας.
  11. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ακουμπάμε κατά τόπους κομμάτια μοτσαρέλας.
  12. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού και ψήνουμε την πίτσα για 4-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Απόρρητο