Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπασμένο σκόρδο για 1 λεπτό. Το αφαιρούμε.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η περιττή υγρασία, να δέσει καλά και να πυκνώσει η σάλτσα.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το κουτάλι το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ρίγανη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να βραχεί το αλεύρι.
- Μόλις σχηματιστεί ζύμη, την αδειάζουμε στον πάγκο και τη δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει λεία και εύπλαστη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα, και βάζουμε μέσα ένα ρηχό μακρόστενο ταψάκι, να κάψει.
- Ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη τη ζύμη σε λεπτό μακρόστενο φύλλο.
- Το απλώνουμε στο καυτό ταψί και το ψήνουμε για 4-5 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Αναποδογυρίζουμε στη συνέχεια τη μισοψημένη ζύμη στο ταψί.
- Απλώνουμε στην επιφάνειά της την πηχτή σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ακουμπάμε κατά τόπους κομμάτια μοτσαρέλας.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού και ψήνουμε την πίτσα για 4-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.









