Ζουμερό γλυκό ψυγείου με φρούτα εποχής

Αφράτο ζουμερό γλυκό με ινδική καρύδα, γαρνιρισμένο με κρέμα και καλοκαιρινά φρούτα.

Εύκολη
0:50

10

10 λεπτά

40 λεπτά

αφρατο ζουμερο γλυκο με ινδικη καρυδα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 x 30 εκ.
  2. Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  3. Ενσωματώνουμε τα αυγά, ένα τη φορά, περιμένοντας να απορροφηθεί πλήρως από το μείγμα πριν ρίξου με το επόμενο.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα και την ινδική καρύδα.
  5. Τέλος, ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, δουλεύοντας το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.
  7. Μόλις ψηθεί το γλυκό και στεγνώσει το κέντρο του, με την ανάποδη της κουτάλας κάνουμε τρύπες ολόγυρα σε όλη την επιφάνεια.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  9. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε μια κανάτα το φρέσκο γάλα, το ζαχαρούχο και το ξινόγαλο, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  10. Αρωματίζουμε το σιρόπι με την υγρή βανίλια και περιχύνουμε το κρύο κέικ.
  11. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
  12. Λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε τη χτυπημένη κρέμα με το γιαούρτι και κάνουμε μια στρώση στην επιφάνεια του γλυκού.
  13. Γαρνίρουμε με κομμάτια από φρέσκα φρούτα εποχής.
  14. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγη άχνη.
  15. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα κρύο.
Απόρρητο