21.07.2023
Πώς να ψιλοκόψω τον άνηθο;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΝΑ ΨΙΛΟΚΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ
Άνηθος ψιλοκομμένος χρησιμοποιείται στα περισσότερα φαγητά, κυρίως στα φαγητά που έχουν αυγολέμονο αλλά και στις πίτες όπως η χορτόπιτα.
Αφού πλύνεις πολύ καλά τον άνηθο και καθαρίσεις τα φύλλα του, τον στεγνώνεις σε απορροφητικό χαρτί.
Κρατάς τα κοτσάνια για να ενισχύσεις μια σάλτσα όπως την σάλτσα στα γεμιστά κολοκυθάκια ή στους λαχανοντολμάδες.
Ψιλοκόβεις τον τρυφερό άνηθο για κάθε χρήση π.χ. για να αρωματίσεις ακόμα και το τζατζίκι.
Ο άνηθος που θα περισσέψει συντηρείται στην κατάψυξη για πολύ καιρό. Κι έτσι περιορίζεις την σπατάλη υλικών στην κουζίνα σου.