Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΑΥΓΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΑΥΓΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό.
- Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει.
- Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση.
- Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα βγάζουμε σε πιάτο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι.
- Προσεκτικά σπάμε τα αυγά.
- Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.
- Είναι ιδανικά για πρωινό αλλά και για brunch!