• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
133
  • 1 φλ. βουτυρο
  • 2 φλ. ζαχαρη
  • 1 3/4 φλ. αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 1 φλ. αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 4 τεμάχιο/ια αυγα
  • 1 φλ. γαλα
  • 2 κ.σ. βανιλια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

     

    Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.

    Στρώνουμε με τις χαρτινες θήκες  δύο μικρά ταψιά  με 12 θήκες το καθένα.

    Το μιγμα

    Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 3-4 λεπτά.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και χτυπάμε το μίγμα στο μίξερ για 3-4 λεπτά, να μαλακωσει.

    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

    Πρέπει να τα απορροφάει το μίγμα πριν ρίξουμε το επόμενο.

    Ρίχνουμε τη βανίλια.

    Κοσκινίζουμε με κόσκινο τα αλεύρια και εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι και γάλα.

    Ισομοιράζουμε στις θήκες το μίγμα, γεμίζοντας κατά τα 3/4.

    Ψησιμο-χρονος

    Ψήνουμε για 20-23 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Δεν πρέπει να τα παραψήσουμε, πρέπει να έχουν υγρασία.

    Είναι έτοιμα όταν πιέζουμε ελαφρά την κορυφή και αυτή επανέρχεται.

    Τα αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

    Τα κόβουμε στη μέση (καπάκι), τα γεμίζουμε με βουτυροκρέμα της αρεσκείας μας ή και με πολλά διαφορετικά χρώματα, βάζουμε το καπάκι και καλύπτουμε ολόκληρο.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται