Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να κρεμώσει το μίγμα.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, κάθε φορά να τα απορροφάει το μίγμα πριν πέσει το επόμενο.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κοσκινισμένα υλικά στο μίγμα, αναδιπλώνοντάς το με σπάτουλα.
- Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.
- Ισομοιράζουμε σε 12 θήκες.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 17΄- 18΄.
- Πρέπει στο κέντρο να είναι λίγο μαλακά όταν τα βγάζουμε από το φούρνο.
- Μην τα παραψήσετε.
- Τα αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε το διαλυμένο κακάο.
- Χτυπάμε καλά το μίγμα να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά.
- Καλύπτουμε με την κρέμα και γαρνίρουμε με πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας.