Αυγά μάτια

Αυγά μάτια απο την Αργυρω. Αγαπημένη γεύση που αρέσει σε όλους, τέλεια για πρωινό και brunch γεμάτο ενέργεια! Αυγό μάτι

Μεσαία
0:10

4

5 λεπτά

5 λεπτά

Αυγά μάτια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΑΥΓΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΑΥΓΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό.
  2. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει.
  3. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση.
  4. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα βγάζουμε σε πιάτο.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι.
  8. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά.
  9. Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄.
  10. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια.
  11. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.
  2. Είναι ιδανικά για πρωινό αλλά και για brunch
Απόρρητο