Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΕΠΑΣ
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ, με το μίξερ χειρός τα αυγά να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, και εναλλάξ ρίχνουμε το γάλα με το αλεύρι.
- Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο.
- Το μίγμα πρέπει να είναι αραιό και να μην το χτυπήσουμε πολύ αφού προσθέσουμε το αλεύρι.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο γάλα για να είναι αρκετά ρευστός ο χυλός, ώστε να πετύχουμε λεπτό σχεδόν διάφανο φύλλο
- Ο χυλός πρέπει να είναι λείος, τον σκεπάζουμε κι τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
- Ζεσταίνουμε 1 μικρό κομματάκι βούτυρο σε τηγάνι 20 εκατ. ή χρησιμοποιούμε ειδικό σκεύος.
- Δουλεύουμε σε μέτρια φωτιά πάντα και ρίχνουμε 1/4 φλ. χυλό στο τηγάνι.
- Απλώνουμε κουνώντας το τηγάνι να απλωθεί.
- Αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτά.
- Γυρίζουμε με σπάτουλα κι αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα.
- Μόλις εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια της, είναι έτοιμη.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τις βάζουμε σε πιατέλα, την μια πάνω στην άλλη, μέχρι να τις τελειώσουμε όλες.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ.
- Περιχύνουμε την σοκολάτα με το μέλι, πασπαλίζουμε με το αλάτι
- Αφού πάει να πάρει βράση η κρέμα, την ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Αφήνουμε 1 λεπτό κι έπειτα ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με σπάτουλα.
- Πρέπει να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθεί πλήρως το γλάσο, ξεκινώντας το ανακάτεμα από το κέντρο κυκλικά.
- Αφήνουμε το γλάσο σοκολάτας να κρυώσει.
- Που και που, ανακατεύουμε ελαφρά να μην πιάσει κρούστα στην επιφάνεια.
- Αν κρυώσει πολύ και σφίξει πρέπει να το ζεστάνετε σε μπεν μαρί, ώστε να είναι κρύο αλλά ρευστό.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Που και που ανακατεύουμε.
- Εάν σας άρεσε η τούρτα με κρέπες, δοκιμάστε οπωσδήποτε την τούρτα περίπτερο! Θα ξετρελαθείτε!
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Να επιλέξετε μια πραλίνα με μαλακή υφή για καλύτερο αποτέλεσμα και εύκολο στρώσιμο.
- Διαλέγουμε μια πιατέλα που να χωράει την διάμετρο του φύλλου.
- Κάνουνε στρώση φύλλου-πραλίνα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Αν θέλουμε ενδιάμεσα, πασπαλίζουμε τριμμένο μπισκότο.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες και να σταθεροποιηθεί.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- Ωστόσο ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Περιχύνουμε με το μισό και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να σταθεροποιηθεί
- Μετά από 10 λεπτά περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο, ώστε να γίνει παχιά στρώση.
- Την παγώνουμε ξανά για μερικές ώρες, μέχρι να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια.
- Γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο.