Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά – καρύδι, φρυγανιά, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μπέικιν πάουντερ – και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6´-7´μέχρι να γίνει σαν κρέμα και έναν έναν προσθέτουμε τους κρόκους.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και το κονιάκ.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε 3 κ.σ. χτυπημένο ασπράδι στο μείγμα κι ανακατεύουμε να αραιώσει.
- Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια και απαλά διπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψάκι 32 εκ.
- Προσθέτουμε μέσα το μίγμα & ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3΄.
- Αφήνουμε το σιρόπι να σταθεί για 10 λεπτά.
- Χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Tips
- Σιροπιάζουμε σιγά σιγά, όχι όλο το σιρόπι μαζί.