Εκτέλεση
Προετοιμασία
Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
Το μείγμα
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά, το ψιλό σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι, τις βανίλιες, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και με το σύρμα ανάδευσης τα ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα–φουέ ανάδευσης, βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά.
Χτυπάμε μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο.
Συνεχίζουμε για 7-8 λεπτά περίπου το χτύπημα, ώσπου να γίνει το μίγμα κρέμα αφράτη, πυκνή με σατινέ υφή.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα στερεά υλικά .
Τα αναδιπλώνουμε με απαλές κινήσεις, με μαλακή σπάτουλα.
Προσθέτουμε τα καρύδια και το ηλιέλαιο και αναδιπλώνουμε απαλά.
Προαιρετικά ρίχνουμε 125 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα..
Στο ταψί
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο σε μακρόστενο ταψί 25Χ35 εκ. ή στρογγυλό ταψί με διάμετρο 32 εκ..
Ισιώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Ψήσιμο
Ψήνουμε στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 40′.
Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, αν δεν περάσει ο χρόνος ψησίματος.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού σε μικρή κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε μία φορά τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 – 5′ μετρώντας το χρόνο από την ώρα που θα πάρει βράση.
Αν βράζετε σε χαμηλή φωτιά θέλει 5 λεπτά, ενώ αν βράζετε σε δυνατή θέλει 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό για 15′.
Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
Αφήστε τη να κρυώσει τελείως και μετά κόψτε τη σε κομμάτια.
Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε επικάλυψη σοκολάτας και να τη στρώσετε πάνωτου.
Για την επικάλυψη
Βάζουμε σε ένα μπολ 200 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Βράζουμε 150γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά).
Ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα να γυαλίσει, να πυκνώσει, να γίνει βελούδινη.
Έπειτα περιχύνουμε το γλυκό και αφήνουμε να σταθεί και να στερεοποιηθεί.
Τέλος, πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα ή κομμάτια καρυδιού.