Ξεχάσατε να μουλιάσετε όσπρια χθες; Θέλετε στο άψε σβήσε να μαγειρέψετε;
Να ένα μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια.
Πόσες φορές θέλετε να μαγειρέψετε στα γρήγορα γίγαντες και ρεβύθια σούπα και ξεχάσατε να τα μουλιάσετε; Αυτό το μυστικό για το μούλιασμα και τη συντήρηση των οσπρίων θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.
Μουλιάστε από το προηγούμενο βράδυ, πάντα με μπόλικο κρύο νερό τα ρεβύθια σας ή τους γίγαντες. Την επόμενη ημέρα, αφού θα έχουν μείνει αρκετές ώρες και θα έχουν φουσκώσει και μαλακώσει αρκετά, στραγγίστε τα καλά σε σουρωτήρι. Μοιράστε τα σε σακουλάκια τροφίμων δηλαδή σε ποσότητα ίση με τα άτομα που αντιστοιχούν. Υπολογίστε για κάθε άτομο 1 φλυτζάνι όσπρια.
Κλείστε καλά τα σακουλάκια μερίδες και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη. Διατηρούνται για μήνες. Και το πιο ωραίο δεν σας το είπα ακόμα. Αν τα όσπρια έχουν μουλιάσει αρκετά και έχουν μαλακώσει καλά, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη στην κατσαρόλα σας. Δεν χρειάζονται ξεπάγωμα. Οπότε ανά πάσα στιγμή, φτιάχνετε γίγαντες ή ρεβύθια από την κατάψυξη έτοιμα στην κατσαρόλα. Γιατί είπαμε δεν θέλει κόπο, αλλά θέλει τρόπο.
Δείτε παρακάτω και τα υπόλοιπα μυστικά μου για όσπρια για να κάνετε τέλεια μαγειρέματα με σίγουρη επιτυχία.
Μοιράσου το
Όλα θα τα βρεις στο argiro.gr
κάνε τώρα ΕΓΓΡΑΦΗ για να
1. Αποθηκεύεις τις αγαπημένες σου συνταγές σου
2. Να ανεβάζεις τις δικές σου
3. Να βαθμολογείς τις συνταγές που σε κέρδισαν
4. Να λαμβάνεις τα υλικά των συνταγών με email & πολλά άλλα