Μυστικά για να σιροπιάζετε σωστά τα γλυκά ταψιού

Σιρόπι για γλυκά ταψιού και πως θα σιροπιάζετε σωστά τα γλυκά σας

Σε κάθε συνταγή μοιράζομαι μαζί σας όλα τα μυστικά για να γίνει το γλυκό σας απλά συγκλονιστικό. Συγκέντρωσα για σας όλα τα μυστικά για τα γλυκά ταψιού. Ακολουθήστε τα και θα με θυμηθείτε!

γαλακτομπούρεκο συνταγη
Γαλακτομπούρεκο

2 μοναδικά μυστικά για σιρόπιασμα από πάνω ως κάτω στα γλυκά ταψιού

ραβανί με ινδοκάρυδο συνταγη
Ραβανί με ινδοκάρυδο

Για να σιροπιάσεις σωστά ένα γλυκό ταψιού, πρώτα θα βλέπεις τις οδηγίες της κάθε συνταγής γιατί ποικίλουν οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι. Άλλες συνταγές ζητούν κρύο το ένα ζεστό το άλλο κι άλλες και δυο ζεστά. Γι’ αυτό, πρώτα θα διαβάζεις και θα κατανοείς τι ζητάει η κάθε συνταγή!

Μετά λίγο λίγο, θα ρίχνεις το σιρόπι γύρω γύρω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Πολλές φορές θα νομίζεις ότι το σιρόπι είναι πολύ και θα αναρωτιέσαι. Στις συνταγές που σας δίνω, ακολουθείστε πιστά τις δοσολογίες. Όσο σιρόπι γράφω τόσο σιρόπι θα τραβήξει η κάθε συνταγή.

Αφού σιροπιάσεις σιγά σιγά όλο το γλυκό ταψιού, χωρίς να διαλύσεις την επιφάνεια ρίχνοντας με μιας όλο το σιρόπι, τότε θα αφήσεις το γλυκό σου να κρυώσει τελείως.

μπακλαβάς
Μπακλαβάς της Αργυρώς

Το άλλο μυστικό για το σιρόπιασμα των γλυκών ταψιού είναι αυτό: Αφού σιροπιάσεις και κρυώσει καλά το γλυκό ταψιού τότε τύλιξε με μεμβράνη όλο το ταψί πολύ καλά και αναποδογύρισε το στον πάγκο της κουζίνας. Άφησε το να σταθεί για 1 ώρα, ώστε το σιρόπι που έχει σταθεί στον πάτο του ταψιού, με το αναποδογύρισμα να διατρέξει όλο το γλυκό.

Μετά, αναποδογυρίζεις πάλι το ταψί με το γλυκό στον πάγκο, αφαιρείς όλες τις μεμβράνες κουζίνας και απολαμβάνεις το πιο σωστά σιροπιασμένο γλυκό ταψιού. Από πάνω ως κάτω θα έχει ομοιόμορφο σιρόπιασμα.

Ποτέ δεν κόβουμε ένα σιροπιαστό γλυκό ταψιού την ίδια μέρα.

Ένα γλυκό ταψιού με σιρόπι πρέπει να μείνει τουλάχιστον για 6 με 8 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα ώστε να τραβήξει σωστά το σιρόπι και να σταθεροποιηθεί.

τρουφάτο μυρμηγκάτο γλυκο σιροπιαστο κεικ
Τρουφάτο μυρμηγκάτο 

Μυστικά για γλυκά ταψιού που θα σε κάνουν pastry chef

καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα

Εδώ θα βρείτε και όλες τις συνταγές μου, για τα ωραιότερα γλυκά ταψιού που έχετε δοκιμάσει! Και αν θέλετε περισσότερα μυστικά επιτυχίας για τέλεια μαγειρέματα, δείτε τα εδώ!

https://www.argiro.gr/2019/12/mystika-gia-na-siropiazete-sosta-ta-glyka-sas/