Οι πασχαλινοί μεζέδες, είναι ξακουστοί για τη νοστιμιά τους και μπορείτε να τους ψήσετε στον οικιακό φούρνο αφού φέτος μένουμε σπίτι!
Αν βέβαια είστε από τους τυχερούς που έχετε αυλή και θα σουβλίσετε και φέτος, δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά για να ψήσετε σωστά αρνί αλλά και κοκορέτσι.


Όσο για τους υπόλοιπους, το αρνί φέτος μπορείτε να το ψήσετε σε κλιματόβεργες στη λαμαρίνα στο φούρνο της κουζίνας σας.
Επιλέξτε ένα μικρό αρνί ή κατσίκι και βάλτε το κυκλικά πάνω σε κλιματόβεργες μέσα στο ταψί. Αλατοπιπερώστε το καλά μέσα έξω και κυρίως στα μπούτια του αρνιού βάλτε μπόλικο αλατοπίπερο και ξεχάστε το στο φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω σχάρα, στους 160 °C για περίπου 4 ώρες.
Αν πάρει χρώμα γρήγορα, σκεπάστε το με λαδόκολλες ώστε να ψηθεί μέχρι μέσα και να γίνει λουκούμι.
Στο φούρνο επίσης μπορείτε να φτιάξετε και τις παρακάτω νοστιμιές, που είναι οι ωραιότεροι Πασχαλινοί μεζέδες!
Το κοκορέτσι για να το ψήσετε στο φούρνο, θα το τυλίξετε ρολό αφού το περάσετε σε χοντρό σύρμα και θα το βάλετε σε ταψί, σε σχήμα σαλίγκαρου, στρωμένο με λαδόκολλα. Μια χαρά θα σας γίνει.

Ζουμερό και νόστιμο αρνί κοντοσούβλι στο φούρνο του σπιτιού σας. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Άλλη μία ρουμελιώτικη συνταγή είναι τα παρακάτω γαρδουμπάκια. Φτιάξτε τα καθώς δεν έχουν να ζηλέψουν σε νοστιμιά από το κοκορέτσι!

Κάποτε, πριν από χρόνια, όταν πρωτόφαγα τζιγεροσαρμά, καλεσμένη σε κάποιο τραπέζι στη Θεσσαλονίκη, τρελάθηκα με τη νοστιμιά του. Φτιάξτε αυτόν το μεζέ και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Αυτή τη συνταγή για σεφταλιές, πρέπει να δοκιμάσετε φέτος και να τις ψήσετε στο φούρνο! Μοναδική συνταγή με μπόλια αρνιού.

Νοστιμιά της Κεντρικής Ελλάδας. Κάθε χρόνο το Πάσχα μαζευόμαστε 30 άτομα στην Πάρο, φίλοι απ’ όλη την Ελλάδα, και ο καθένας βάζει την πινελιά του στο πασχαλινό τραπέζι. Αυτή είναι μια πολύ νόστιμη πινελιά, που θα στολίσει και φέτος τα τραπέζια μας.

Θέλετε περισσότερες νόστιμες συνταγές για το Πασχαλινό τραπέζι; Θα τις βρείτε όλες εδώ!
Καλό Πάσχα, με υγεία!
Αργυρώ