Πίσω

Leftovers από το πασχαλινό τραπέζι

Τι κάνουμε τα leftovers του Πάσχα

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολλοί από εσάς με ρωτάτε τι να κάνετε με τα leftovers: Τι συνταγή να κάνω με το τσουρέκι που περίσσεψε; Έχω αυγά σοκολατένια, ποια συνταγή να φτιάξω;
Πόσα κόκκινα αυγά έμειναν από το Πάσχα; Τι θα φτιάξω με τα κόκκινα αυγά; Σου έμεινε λίγο αρνί από το ψητό αρνί του Πάσχα;
Εγώ είμαι εδώ για να σας δώσω συνταγές που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματα, τα leftovers από το πασχαλινό τραπέζι και τη μεγάλη εβδομάδα και να φτιάξουμε νέες, εύκολες και φανταστικές συνταγές από αυτά.

Αρνί ψητό

Τι να φτιάξω με το αρνί που περίσσεψε; Να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο αρνί γιουβέτσι στο φούρνο είναι η απάντηση! Γρήγορα και πολύ μα πολύ γευστικά.

Αυτή η συνταγή για αρνί γιουβέτσι στο φούρνο είναι ιδανική για να μαγειρέψεις το αρνί που σου περίσσεψε από το ψητό αρνί του Πάσχα. Θα ξεψαχνίσεις το ψητό αρνάκι, όσο κι αν είναι, δεν μας πειράζει η ποσότητα του αρνιού. Τη γεύση του θέλουμε, για να φτιάξουμε ένα νέο φαγητό με ό,τι μας περίσσεψε. Θα το φτιάξεις κοκκινιστό με μπόλικη σάλτσα ντομάτας, όπως ακριβώς λέω μέσα στη συνταγή. Θα διαλέξεις ποιο ζυμαρικό θα βάλεις στο γιουβέτσι σου. Θέλεις κριθαράκι ή μικρό χυλοπιτάκι; Ακόμα και με σπασμένα μακαρόνια γίνεται ένα τέλειο γιουβέτσι στο φούρνο.

Εδώ σου έχω κι άλλες συνταγές με αρνί που περίσσεψε.

Πασχαλινά βραστά αυγά

Τελείωσαν οι γιορτές και τα πασχαλινά κόκκινα αυγά κάθονται εκεί και περιμένουν. Πόσα βραστά αυγά να καταναλώσει κανείς; Όσα πασχαλινά αυγά και αν καταναλώσουμε, το σίγουρο είναι ότι σε κάθε σπίτι το ψυγείο γεμίζει με τους χαμένους κόκκινους μαχητές από τα τσουγκρίσματα. Και εννοείται τα κρατάμε και τα φτιάχνουμε φανταστικές νέες συνταγές.

Εδώ έχω μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις την καλύτερη πασχαλινή αυγοσαλάτα.

Ακόμα μια ωραία ιδέα για ένα μεζέ είναι βραστά γεμιστά αυγά για να αξιοποιήσεις τα αυγά που σου περίσσεψαν.

Τσουρέκια

Αν περισσέψει τσουρέκι που έχει ξεραθεί, εδώ είναι δυο φανταστικές συνταγές για να αξιοποιήσεις leftovers τσουρεκιoύ με τον καλύτερο και πιο λαχταριστό τρόπο.
Οι καριόκες με τσουρέκι είναι το κάτι άλλο. Να τις φτιάξεις και όλοι θα νομίζουν ότι έχεις πάρει καριόκες από το πιο ακριβό ζαχαροπλαστείο.

Εκμέκ με τσουρέκι έχεις φτιάξει ποτέ; Και το ιδανικό τσουρέκι γι’ αυτή την συνταγή είναι το μπαγιάτικο ξερό τσουρέκι που δεν ξέρεις τι να το κάνεις. Φτιάξε αυτή την συνταγή που μετατρέπει την βάση του εκμέκ σε ζουμερό τσουρέκι και με την κρέμα από πάνω, γίνεται ένα νέο γλυκό όνειρο.

Δες εδώ περισσότερες συνταγές με το τι να μαγειρέψετε με το τσουρέκι που περίσσεψε.

Σοκολατένια Πασχαλινά αυγά  

Όσοι έχετε παιδιά στο σπίτι, σίγουρα έχετε leftovers μπόλικης σοκολάτας από ανοιγμένα σοκολατένια αυγά.

Η σοκολατόπιτα με σοκολατένια πασχαλινά αυγά είναι η ιδανική συνταγή για να τα αξιοποιήσεις. Να την φτιάξεις και θα με θυμηθείς!

Και του χρόνου με υγεία να είστε όλοι καλά!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται