Πίσω

Μπρόκολο: συντήρηση, αποθήκευση και σωστή επιλογή

Το μπρόκολο δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα μας

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό με υψηλή θρεπτική αξία που, όμως, λίγοι είναι αυτοί που το καταναλώνουν. Η δυσάρεστη μυρωδιά που αναδύεται κατά το βράσιμο, απωθεί πολλούς καταναλωτές από το να το δοκιμάσουν. Μπορεί να αποτελέσει μία γευστική σαλάτα, αλλά και ένα εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό.

Επιλογή

Όταν επιλέγουμε μπρόκολο, είναι σημαντικό να προσέχουμε κάποια σημεία, ώστε το προϊόν που θα πάρουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκο. Θέλουμε το μπρόκολο να είναι συμπαγές με σκούρο πράσινο χρώμα. Κίτρινο χρώμα και μπρόκολο που είναι μαλακό υποδηλώνουν αρχή σήψης και καλό είναι να αποφεύγουμε τέτοια λαχανικά. Να σημειώσουμε πως το κιτρίνισμα επηρεάζει αποκλειστικά και μόνο τη γεύση του μπρόκολου.

Διαφήμιση

Αποθήκευση-Συντήρηση

Τοποθετούμε το μπρόκολο μέσα σε μία ειδική σακούλα για τρόφιμα, χωρίς να την κλείσουμε ερμητικά, και το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο, σε σημεία που δεν υπάρχει τόσο έντονη ψύξη. Θέλουμε η σακούλα να είναι χαλαρά κλεισμένη, ώστε το λαχανικό να αναπνέει και να μην αναπτυχθούν μύκητες. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να το διατηρήσουμε για έως και μια εβδομάδα.

Μπορούμε, επίσης, να καταψύξουμε το μπρόκολο, σε περίπτωση που η κατανάλωσή του δεν είναι άμεση. Ωστόσο, πριν το καταψύξουμε, πρέπει πρώτα να το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια, να το μπλανσάρουμε, να το αφήσουμε να στεγνώσει και έπειτα να το αποθηκεύσουμε σε ειδικούς περιέκτες για τρόφιμα.

Διαφήμιση

Στην κουζίνα

Το μπρόκολο μπορεί να καταναλωθεί είτε μαγειρεμένο, είτε ωμό. Ο καλύτερος τρόπος είναι να γίνει βραστό ή στον ατμό. Πριν κάνουμε οτιδήποτε, πλένουμε πολύ σχολαστικά το μπρόκολο και το κόβουμε σε κομμάτια, ώστε να βράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Το βράσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει αρνητική επίδραση στη θρεπτική του αξία. Μπορεί επίσης να γίνει σαλάτα, να προστεθεί σε αλμυρά κέικ ή να αποτελέσει υγιεινή γαρνιτούρα σε πιάτα με βάση το κρέας. Μία από τις πιο γευστικές συνταγές, είναι το μπρόκολο ογκρατέν, που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Το μπρόκολο γίνεται και θεϊκή πίτσα

Ακόμα, μπορείς να φτιάξεις εύκολα σούπα βελουτέ

Διαφήμιση

Εσύ ποιά συνταγή με μπρόκολο προτιμάς;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται