Πίσω

Βούτυρο

Το βούτυρο είναι ένα από τα κύρια προϊόντα του γάλακτος.

Με τους πιο απλούς όρους του, το βούτυρο αναδεύεται μέχρι να φτάσει σε ημιστερεή κατάσταση. Μεταξύ των ρόλων του στην αλμυρή μαγειρική, είναι μια γευστική λιπαρή πρώτη ύλη για διάφορες συνταγές. Είναι, επίσης, και ένα μέσο για το δέσιμο σαλτσών. Παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο ψήσιμο με τις ιδιότητες του και την αναντικατάστατη γεύση του στα φαγητά.

Πλέον υπάρχουν διαφόρων ειδών βούτυρα με περισσότερο λίπος. Περισσότερα λιπαρά σημαίνει λιγότερο νερό, που με τη σειρά του σημαίνει πιο γευστικά αρτοσκευάσματα με καλύτερη υφή. Αυτά τα βούτυρα είναι μια καλή σχετικά ακριβή επιλογή. Δεν είναι, όμως, απαραίτητα ιδανικά για καλό ψήσιμο. Όσο χρησιμοποιείτε φρέσκο, ανάλατο βούτυρο, οι συνταγές σας θα βγουν πιο πετυχημένες.

Πώς να επιλέγουμε 

Οι περισσότεροι μάγειρες προτιμούν το ανάλατο βούτυρο, που ονομάζεται επίσης γλυκό. Η ποσότητα αλατιού στο αλατισμένο βούτυρο ποικίλλει ανάλογα με την εταιρεία παρασκευής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις συνταγές μας. Ένας άλλος λόγος για να αποφύγετε το αλατισμένο είναι ότι η ποσότητα αλατιού λειτουργεί ως συντηρητικό, πράγμα που σημαίνει ότι το αλατισμένο μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο στα ράφια της αγοράς και δεν είναι πάντα τόσο φρέσκο. Επίσης, καλύπτει πολλές φορές άλλες γεύσεις στις συνταγές.

Τρόπος προετοιμασίας

Χρειάζεται προσοχή στη θερμοκρασία που υποδεικνύει η συνταγή μας για το βούτυρο. Πολλές συνταγές ψησίματος απαιτούν μαλακό βούτυρο ή να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό το βούτυρο πρέπει να είναι εύπλαστο αλλά όχι πολύ μαλακό για καλύτερα αποτελέσματα. Για να μαλακώσει γρήγορα το κρύο βούτυρο, μπορούμε να το κόψουμε σε μικρούς κύβους και να το αφήσουμε για λίγη ώρα στον πάγκο. Θα φτάσει στη βέλτιστη θερμοκρασία σε περίπου 30 λεπτά.

Τρόπος αποθήκευσης

Για να το διατηρήσετε όσο πιο φρέσκο ​​γίνεται, αποθηκεύστε το σφιχτά τυλιγμένο μακριά από το φως σε ένα πίσω ράφι του ψυγείου σας, σε σημείο που δεν θα επηρεάζεται από το συνεχές άνοιγμα του ψυγείου και τις μεταβολές της θερμοκρασίας. Τέλος, μπορείτε ακόμα και να το καταψύξετε. Μπορεί να φαίνεται νερουλό καθώς ξεπαγώνει, αλλά θα βρείτε μικρή διαφορά στο τελικό ψημένο προϊόν.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται