Σαλάτες με θαλασσινά

Οι σαλάτες είναι αυτές που δίνουν τσαχπινιά και ενδιαφέρον στο τραπέζι μας, που συνοδεύουν τα γεύματά μας και τα ολοκληρώνουν. Είναι πηγές βιταμινών, φυτικών ινών και πολλές φορές πρωτεϊνών όταν περιέχουν κάποιο κρεατικό ή θαλασσινό. Τα τελευταία στις σαλάτες δίνουν γεύση και τα αρώματα της θάλασσας που τόσο μας ξεσηκώνουν.

Ψάρι, γαρίδες και κάθε λογής θαλασσινά μπαίνουν στις σαλάτες μας και τις απογειώνουν. Ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες οι σαλάτες με θαλασσινά είναι ιδιαίτερα αγαπητές και προτιμητέες. Γιατί καθώς ερχόμαστε πιο κοντά στη θάλασσα θέλουμε να τη γευόμαστε σε κάθε ευκαιρία.

Δυο ελληνικές γεύσεις ενώνονται και το αποτέλεσμα είναι μια σαλάτα του ονείρου που μυρίζει γη και θάλασσα και που κάθε μπουκιά της σε μαγεύει. Χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα, μια και μοναδική που ήρθε να σας κλέψει την καρδιά. Νόστιμη, ελαφριά και υγιεινή είναι μια σαλάτα που θα σας κατακτήσει με μιας.

Μια σαλάτα όπως τη φτιάχνουν στα νησιά μας είναι το σαλατούρι. Φρεσκάδα που δεν πάει άλλο και γεύση ατόφια θαλασσινή που χαράζεται στη μνήμη. Δοκιμάστε την παραδοσιακά με σαλάχι ή με καλκάνι και απολαύστε μια σαλάτα όπως την απολαμβάνουν οι ντόπιοι στην Πάρο.

Αν θέλετε μια σαλάτα για να σας γεμίσει ενέργεια και αρώματα θαλασσινών, είναι αυτή με σολομό, αβοκάντο και αυγό. Πρωτεΐνη και καλά λιπαρά στο μάξιμουμ σε μια χορταστική και απολαυστική σαλάτα.

Μια έξυπνη ιδέα για να απολαύσεις μια σαλάτα με θαλασσινά είναι αυτή η τονοσαλάτα. Μπορείς να την απολαύσεις μέσα σε σάντουιτς, σε μπρουσκέτα, ή με μπόλικη πρασινάδα για μια ελαφριά και νόστιμη σαλάτα. Ευκαιρία να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσετε και στις τρεις εκδοχές της!

Σαλάτα με κινόα και γαρίδες, σαν να λέμε η πιο εξωτική και λαχταριστή σαλάτα του καλοκαιριού. Μπόλικα και διαφορετικά υλικά που δίνουν χρώμα, διαφορετικές υφές και αξεπέραστη γεύση.

Και αν αναζητάτε τη γεύση και τα αρώματα της θάλασσας στο φουλ, φτιάξτε αυτή τη σαλάτα με φασολάκια και αντζούγιες. Διαφορετικά υλικά, χρώματα και γεύσεις που ο συνδυασμός τους αφήνει έντονη ένταση στη γεύση.

Πώς μια εύκολη πατατοσαλάτα μπορεί με τόνο να μεταμορφωθεί σε ένα χορταστικό ελαφρύ γεύμα για όλες τις ώρες. Νηστίσιμη και vegan αλλά και για κάθε περίσταση.

https://www.argiro.gr/2022/08/salates-me-thalassina/