Το αβοκάντο και το μάνγκο της δίνουν μία μοναδική εξωτική νότα, για γευστική απόλαυση μοναδική!

Το αβοκάντο και το μάνγκο της δίνουν μία μοναδική εξωτική νότα, για γευστική απόλαυση μοναδική!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
71

Για τη σαλάτα με κινόα και γαρίδες

  • 8 βρασμένες γαρίδες
  • 1 φλ. κινόα
  • 1 φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 3 ψιλά φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μπόλικα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Μπόλικα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • Μπόλικα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 μεγάλο μάνγκο (κομμένο σε καρέ)
  • 1 ώριμο αβοκάντο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 2 κ.σ. καρύδα αποξηραμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 Λάιμ (το ξύσμα του)
  • 2 Λάιμ (το χυμό τους)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 420 Θερμίδες
    (kcal)
  • 35% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για την σαλάτα με κινόα και γαρίδες

Πρώτα πλένουμε σε σουρωτήρι την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μη βγαίνει πλέον άσπρο το νερό.

Τη βάζουμε σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 15 περίπου λεπτά, να σκάσει η κινόα, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Αλλά όχι να παραβράσει.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σε μεγάλη ανοιχτή πιατέλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λάιμ, χυμό και ξύσμα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε κρύα τη σαλάτα.

Διαφήμιση

Οδηγός Μαγειρικής

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Η κινόα, τα τελευταία χρόνια, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των διαιτολόγων και όχι άδικα. Είναι από τα λίγα δημητριακά με τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ενώ παράλληλα, είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι γαρίδες περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, δίνοντας έτσι το υπόστρωμα στο ανθρώπινο σώμα να «χτίσει» και να διατηρήσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Ταυτόχρονα, εφοδιάζει τον οργανισμό με την πολύτιμη βιταμίνη D, που μεταξύ άλλων, συνδράμει και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Πρόκειται για ένα χορταστικό γεύμα από μόνο του.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται