Σαλάτα με κινόα και γαρίδες
Πρώτα πλένουμε σε σουρωτήρι την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μη βγαίνει πλέον άσπρο το νερό.
Τη βάζουμε σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 15 περίπου λεπτά, να σκάσει η κινόα, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Αλλά όχι να παραβράσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε μεγάλη ανοιχτή πιατέλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τις βρασμένες γαρίδες.
Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λάιμ, χυμό και ξύσμα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε κρύα τη σαλάτα.
Ψάχνετε περισσότερες συνταγές για νόστιμες και υγιεινές σαλάτες; Βρείτε τες όλες εδώ!