Πίσω

Φρέσκο Σκόρδο VS Ψιλοκομμένο Σκόρδο

Η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο σκόρδο και στο ψιλοκομμένο σκόρδο είναι ότι το φρέσκο σκόρδο έχει ολόκληρη την σκελίδα ενώ το ψιλοκομμένο σκόρδο είναι σκόρδο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, αποξηραμένο ή συντηρημένο σε λάδι.

Όσον αφορά την γεύση σκόρδου, το ψιλοκομμένο είναι πολύ πιο έντονο στην γεύση κι αυτό γιατί όταν κόβεται το σκόρδο και ειδικά όταν ψιλοκόβεται απελευθερώνει πολύ έντονα αρώματα. Όσο πιο ψιλοκομμένο είναι το σκόρδο τόσο πιο έντονο είναι το άρωμα και πιο δυνατή η γεύση του στο φαγητό. Γι’ αυτό αν θέλετε απαλή γεύση στο φαγητό προτιμήστε ολόκληρη σκελίδα σκόρδου και όχι ψιλοκομμένη

Αν αναζητάτε περισσότερη ένταση στην συνταγή ψιλοκόψτε το σκόρδο σας τελευταία στιγμή και προσθέστε το στην συνταγή, 1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο αντιστοιχεί σε 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδου.

Τι είναι το αποξηραμένο σκόρδο;

Είναι αφυδατωμένο σκόρδο σε αποξηραμένη μορφή που βρίσκουμε σε σκόνη σε flakes σε όλα τα καταστήματα με μπαχαρικά.  Συνήθως το επιλέγουμε για άρτιμα σε σάλτσες, βινεγκρέτ ή ξηρό μαρινάρισμα. Απελευθερώνει αρώματα σκόρδου χωρίς την υγρασία όμως.

Εδώ σας έχω ιδέες  πως να χρησιμοποιήσετε το αποξηραμένο σκόρδο.

Πασπαλίστε λίγο αποξηραμένο σκόρδο σε ένα καυτό κομμάτι πίτσας και θα απογειώσει την γεύση του ζεστού τυριού δίνοντας του μια ελαφριά γλύκα.

Πασπαλίστε λίγο αποξηραμένο σκόρδο σε ένα πιάτο θαλασσινών που περιέχει κλπ ουσία σάλτσα Απογειώνει την γεύση των θαλασσινών και κυρίως των οστρακοειδών.

Όταν φτιάχνετε μια ξηρή μαρινάδα για κρέας η πουλερικό, που περιέχει με βότανα και μπαχαρικά, λίγη σκόνη αποξηραμένου σκόρδου θα απογειώσει το κρέας στο ψήσιμο.

Πασπαλίστε την ζύμη του ψωμιού των κριτσινιών ή των αλμυρών μπισκότων με λίγη σκόνη ή φλ. επικά αποξηραμένου σκόρδου και τα αρώματα που θα πάρετε στο τελικό προϊόν θα είναι το κάτι άλλο.

Διαφήμιση

Σκόνη σκόρδου vs φρέσκο σκόρδο

Το αποξηραμένο σκόρδο είναι αφυδατωμένο φρέσκο σκόρδο σε μορφή σκόνης ή φλέικς. Είναι βολικό να το έχουμε στην κουζίνα γιατί δεν χαλάει όπως το φρέσκο σκόρδο, δεν φυτρώνει βλαστός όπως στο φρέσκο σκόρδο και συντηρείται για πολύ καιρό στη συσκευασία του.

Το φρέσκο σκόρδο έχει μια πιο γλυκιά και συμπυκνωμένη γεύση όταν μαγειρευτεί. 1/4 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου ισοδυναμεί με 1 σκελίδα φρέσκο σκόρδο.

Τι είναι το αλάτι σκόρδου;

Το αλάτι σκόρδου είναι αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη αναμεμειγμένο με φυσικό αλάτι.

Για να φτιάξω αλάτι σκόρδου χρησιμοποιώ 1:3. Δηλαδή 1 μέρος σκόνη σκόρδου με 3 μέρη αλάτι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Το αλάτι σκόρδου είναι ιαδανικό για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο ή δεν θέλουν να περνούν πολύ χρόνο στην προετοιμασία της κουζίνας.

Εδώ σας έχω μερικές ιδέες για την χρήση του αλατιού με σκόρδο.

Πασπαλίζουμε με αλάτι σκόρδου ένα κρέας ή ένα μπιφτέκι πριν το βάλουμε στη σχάρα ή τις τηγανίτες πατάτες για έξτρα γεύση και νοστιμιά. Όπως και τα βραστά λαχανικά και τα λαχανικά φούρνου ή τις λεμονάτες πατάτες με αλάτι σκόρδου για περισσότερη νοστιμιά.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αλάτι σκόρδου σε κάθε συνταγή που ζητάει σκόρδο και αλάτι εύκολα και γρήγορα ανοίγοντας το ντουλάπι σου.

Διαφήμιση

Πως μετράω το σκόρδο στις συνταγές;

Μπορεί να θέλεις να μαγειρέψεις και να μην έχεις φρέσκο σκόρδο ή να μην έχεις αποξηραμένο;

Δες εδώ πως θα μετατρέψεις την συνταγή και θα την φέρεις στα μέτρα σου και στα υλικά που έχεις.

Αν έχεις έτοιμο πουρέ σκόρδου  (πάστα σκόρδου εμπορίου) θα χρησιμοποιήσεις 1/2 κ.γ.  όταν η συνταγή ζητάει 1 σκελίδα σκόρδου

Όταν έχεις αποξηραμένο σκόρδο θα χρησιμοποιήσεις 1/4 κ.γ. αν η συνταγή ζητάει 1 σκελίδα σκόρδο.

Όταν έχεις αλάτι σκόρδου θα χρησιμοποιήσεις 1/3 κ.γ. για να αντικαταστήσεις 1 σκελίδα σκόρδου που ζητάει η συνταγή.

Διαφήμιση

Ποιά είναι η αγαπημένη σου συνταγή με σκόρδο;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται