Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΜΕΝΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΜΕΝΤΑ
Εκτέλεση
- Πρώτα πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες.
- Με αυτή τη συνταγή βγαίνουν περίπου 2 λίτρα λικέρ.
- Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομματάκια.
- Τις τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος που να σφραγίζει και τις καλύπτουμε με το αλκοόλ (κονιάκ και βότκα).
- Προσθέτουμε τη μέντα, σφραγίζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για μία εβδομάδα να παγώσει στο ψυγείο.
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού σε ελαφρύ σιρόπι.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτουμε στις φράουλες.
- Ανακατεύουμε.
- Περνάμε το μείγμα από διπλωμένο τουλπάνι και το σουρώνουμε καλά (αφαιρούμε τις φράουλες, τη μέντα, τη φλούδα του λεμονιού).
- Ισομοιράζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε πάντα παγωμένο στο ψυγείο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ