Τα λικέρ είναι οινοπνευματώδη ποτά που συνήθως φτιάχνονται με αρωματικά φυτά, φρούτα και σιρόπι ζάχαρης. Μπορούν να συνοδεύσουν γλυκά, να σερβιριστούν...

Τα λικέρ είναι οινοπνευματώδη ποτά που συνήθως φτιάχνονται με αρωματικά φυτά, φρούτα και σιρόπι ζάχαρης. Μπορούν να συνοδεύσουν γλυκά, να σερβιριστούν ως χωνευτικά, να εμπλουτίσουν ροφήματα, να αναδείξουν χυμούς, να δημιουργήσουν δροσιστικά κοκτέιλ και φυσικά να νοστιμεύσουν σάλτσες και να αποτελέσουν βάση για τη δημιουργία γλυκών.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
6

Υλικά

  • Μερίδες 2 βάζα
  • 1 κιλό κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (θα τα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 700 ml μαύρο ρούμι
  • 500 ml βότκα
  • 2 κομμάτια φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτη)
  • 2 αποστειρωμένα γυάλινα βάζα που να κλείνουν αεροστεγώς
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λικέρ φρούτα του δάσους

    Αρχικά, ισομοιράζουμε τα φρούτα του δάσους στα δύο αποστειρωμένα βάζα.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το ρούμι, τη βότκα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει ελαφρά.

    Ισομοιράζουμε το μείγμα για το λικέρ φρούτα του δάσους στα βάζα (δες εδώ γιατί δεν πρέπει να τα πετάς!) περιχύνοντας με αυτό τα φρούτα.

    Πλένουμε το πορτοκάλι και αφαιρούμε 2 κομμάτια από τη φλούδα του (μόνο το κίτρινο μέρος).

    Βάζουμε από 1 φλούδα σε κάθε βάζο και στη συνέχεια τα σφραγίζουμε καλά.

    Αφήνουμε τα βάζα σε σκοτεινό ντουλάπι το λιγότερο για 1 μήνα.

    Όσο πιο πολύ τα αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει το λικέρ.

    Κατά διαστήματα απλώς τα ανακινούμε για να διαλύεται η ζάχαρη που κατακάθεται.

    Όταν περάσει ο χρόνος ωρίμανσης, το σουρώνουμε και το μοιράζουμε σε μπουκάλια.

    Χρόνος ωρίμανσης: 1 μήνας

    Μετά από ένα γεμάτο και πλούσιο γιορτινό τραπέζι, ένα αρωματικό λικέρ με φρούτα του δάσους και άρωμα πορτοκάλι είναι ό,τι πρέπει για να ολοκληρώσετε το φαγητό σας. Όσο νόστιμα και αν ήταν τα φαγητά που προσφέρατε στους καλεσμένους σας, η τελευταία γεύση είναι αυτή που θα μείνει. Επομένως, φροντίστε το τελευταίο κέρασμα να είναι αυτό που πρέπει. Και με αυτό το σπιτικό λικέρ σίγουρα θα φύγουν με την καλύτερη γεύση και εντύπωση.

    Δείτε εδώ οδηγίες για τα αγαπημένα εσπεριδοειδή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Αν σας άρεσε το λικέρ με φρούτα του δάσους, δοκιμάστε οπωσδήποτε και το παρακάτω:

    λικερ ροδι
    Διαφήμιση

    Τι άλλο λικέρ φτιάχνεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται