Λικέρ με δυόσμο και μέντα
Πλένουμε τα μυρωδικά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με το αλκοόλ.
Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 10 μέρες.
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ.
Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
Σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ (αφαιρούμε τα μυρωδικά).
Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.