• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1 μπουκάλι
  • 1 κιλό κουμ κουάτ
  • 1 λίτρο βότκα (ή λευκό ρούμι
  • ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο)
  • 800 γραμ. ζάχαρη
  • 600 γραμ. νερό
  • 3-4 στήμονες σαφράν

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λικέρ κουμ κουάτ με Σαφράν

    Για το λικέρ κουμ κουάτ, πλένουμε καλά πρώτα τα φρούτα. Με ένα σουβλί ή πιρούνι τα τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια.

    Τα βάζουμε σε βάζο που σφραγίζει. Περιχύνουμε με αλκοόλ. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε να σταθεί 3 εβδομάδες σε δροσερό σημείο.

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τον κρόκο Κοζάνης και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 3-4 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με τα υπόλοιπα υλικά. Σφραγίζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1 εβδομάδα.

    Σουρώνουμε το λικέρ με το κατακίτρινο χρώμα σε ψιλή σήτα ή τουλπάνι ή ακόμα και σε φίλτρο του καφέ.

    Το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το διατηρούμε παγωμένο.

    Δεν υπάρχει καλύτερο χωνευτικό από το λικέρ κουμ κουάτ. Η γεύση του διαρκεί για πολλή ώρα και είναι ιδανικό να το απολαύσετε μετά από πλούσια γιορτινά γεύματα.

    Αν σας άρεσε το λικέρ κουμ κουάτ, δοκιμάστε το και σαν γλυκό του κουταλιού

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×