Cheeseburger

Λαχταριστό, αφράτο και πεντανόστιμο αυτό το cheeseburger θα το λατρέψουν όλοι

6

5 λεπτά

15 λεπτά

Cheeseburger

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ CHEESEBURGER

Εξοπλισμός

Σχάρα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ CHEESEBURGER

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε το bbq μας, λαδώνοντας τη σχάρα.
  2. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ.
  3. Βρέχουμε τα χέρια με νερό και χωρίζουμε το μίγμα σε 6 μέρη.
  4. Πλάθουμε 6 κομμάτια με πάχος 2 ½ εκ.
  5. Δεν πιέζουμε τον κιμά για να γίνουν αφράτα τα burger, όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε τόσο το καλύτερο.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι γύρω-γύρω και πατάμε βαθούλωμα με τo δάχτυλο στο κέντρο.
  7. Τα βάζουμε στη σχάρα με το βαθούλωμα προς τα πάνω και ψήνουμε 4-5′ κάθε πλευρά γυρνώντας τα μόνο μια φορά.
  8. Τα τελευταία δυο λεπτά του ψησίματος ακουμπάμε από μια φέτα τυρί από πάνω σε κάθε ένα να λιώσει.
  9. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και με τη κομμένη πλευρά τα ακουμπάμε στην σχάρα για 2′.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

    Βάζουμε το burger στο ψωμί και από πάνω τα λαχανικά.

    Σκεπάζουμε με το ψωμί και σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.

    Σπιτικό fast food που θα σας συναρπάσει και θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα!

  1. Συνοδεύουμε με αγγουράκια τουρσί και πατάτες τηγανιτές.
Απόρρητο