Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΚΕ ΓΚΑΡΝΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΚΕ ΓΚΑΡΝΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ
- Για να κάνουμε το μοσχάρι οσομπούκο κοκκινιστό, ταμπονάρουμε πρώτα το κρέας με απορροφητικό χαρτί.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πανάρουμε στο αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε καλά το κρέας.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Τα αφήνουμε για 5′-6′ να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ τρίβοντας τον στην βάση της κατσαρόλας.
- Ρίχνουμε το μισό κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά δεμένα σε τουλπάνι.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά, το κρασί και το ζωμό καθώς και τις ντομάτες.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε πολύ χαμηλά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος του βρασμού.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τρίβουμε κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
- Γαρνίρουμε με το κρέας και την υπόλοιπη σάλτσα.
- Αν θέλουμε σερβίρουμε το οσομπούκο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού και συνοδεύουμε με πολέντα ή πουρέ.