Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ
- Βράζουμε πρώτα τις φακές σε μπόλικο νερό για περίπου 30΄-35΄ να είναι μισοβρασμένες.
- Στραγγίζουμε καλά τη φακές.
- Ρίχνουμε σε μια στρώση τις μισοβρασμένες φακές στη γάστρα. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μικρή πήλινη γάστρα γιατί ψήνεται πιο σωστά το φαγητό.
- Μπήγουμε τα σκόρδα και τα δαφνόφυλλα ενδιάμεσα στις φακές.
- Απλώνουμε πάνω στις μισοβρασμένες φακές το χταπόδι.
- Βάζουμε σε μπολ τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και την ντομάτα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε με αυτά το χταπόδι και τις φακές.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα καλά και ψήνουμε το φαγητό στους 180°C στις αντιστάσεις, στην προτελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.
- Προς το τέλος του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού για να μη γίνει η φακή σούπα.
- Το φαγητό μας σερβίρεται ζεστό σαν κυρίως γεύμα ή κρύο σαν σαλάτα.
- Οι φακές με το χταπόδι είναι ένας εξαιρετικά πρωτότυπος και νόστιμος συνδυασμός, ιδανικός για να λάβει ο οργανισμός μας όλα τα θρεπτικά συστατικά των υλικών που έχει αυτή η συνταγή που μοσχοβολά Ελλάδα!
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ